Gyakori kérdések optika Gödöllő

Gyakori kérdések

A megfelelő szemüveg kiválasztása egész életünket megváltoztathatja – pláne, ha életünk első szemüvegéről van szó. Hiszen egy megfelelően jól beállított szemüveggel nem csupán élesebben láthatunk, de egy kényelmes és divatos keret hozzánőhet személyiségünkhöz is.
Shape
Shape

Gyakran ismételt kérdések

Mivel az éles látás alapvető fontosságú, elengedhetetlen, hogy rendszeresen szűrővizsgálaton ellenőriztessük látásunkat, illetve, hogy olyan lencsét válasszunk, amely a legjobb látásélményt nyújtja. Az alábbiakban vásárlóink által leggyakrabban feltett kérdéseket gyűjtöttük össze. Amennyiben egyéb kérdése van, kérdezze bátran optometrista szakembereinket gödöllői optikánkban!

Egy alapos és precíz látásvizsgálat gödöllői optikánkban általában fél órát vesz igénybe, azonban ez minden vizsgálatnál változhat, hiszen függ a páciens egyedi problémájától. Ezért speciális esetekben előfordulhat, hogy fél óránál tovább tart a vizsgálat.
A vizsgálat egy szóbeli beszélgetéssel kezdődik esetleges korábbi panaszokról, szembetegségekről, illetve a páciens munkavégzési és életvitelbeli szokásairól. A beszélgetést követően fájdalommentes műszeres vizsgálat következik, majd a próbalencsék segítségével a szükséges korrekciós dioptriákat állapítja meg az optometrista szakember.
Igen, érdemes időpontot foglalni, egyrészt a felesleges várakozás elkerülése érdekében, másrészt azért is, hogy kényelmes, feszültségmentes környezetben tudjuk a vizsgálatot és a keret és lencse választást elvégezni.
Általában évente egyszer mindenkinek érdemes látásvizsgálatra jelentkezni, így felmérve, hogy szükség van-e új szemüvegre. A szemüvegkészítés gödöllői optikánkban gyorsan és kényelmesen megoldható, ne késlekedjen a szűrővizsgálattal!
Ez nem határozható meg mindenki számára egységesen, amennyiben újabb panaszok jelentkeznek, akkor feltétlenül mielőbb. Az általunk forgalmazott keretek és lencsék rendkívül tartósak, így megfelelő használat mellett (amennyiben a szem nem romlik), több évig is probléma nélkül viselhetők.

A szülők sok esetben nehezen veszik észre, ha egy kisbabának, kisgyereknek rossz a látása, ezért hathónapos, hároméves korban és iskolakezdés előtt, ezután pedig évente ajánlott ellenőrizni a látást. Mivel a gyermekeknek nincs összehasonlítási alapjuk a látással kapcsolatban, illetve nem tudnak visszajelzést adni, ha rosszul látnak, ezért a korai és rendszeres szűrés kiemelten fontos.
Gödöllői optikánkban minőségi gyerek szemüvegek is elérhetők, keressen bennünket bizalommal!

Manapság már mindenképpen érdemes műanyag lencsét választani. Az üveg lencsék legnagyobb előnye, hogy nehezebben karcolódnak, azonban súlyra is nehezebbek. Gödöllői optikánk modern műanyag lencséi könnyűek, tartósak, és további speciális rétegekkel is elláthatók, amik növelik a felületek tartósságát, könnyebbé teszik a tisztítást, kékfény szűrők, és antivírus védelmet is adnak.
Új szemüveg készítésekor fontos ismerni az előző szemüveg pontos dioptriáját, ezért azt mindenképpen érdemes magával hoznia.
Az egyfókuszú lencséket csak rövid- vagy csak távollátás esetén lehet használni, így ha az embernek távoli és olvasószemüvegre is szüksége van, egyfókuszú lencse esetén két külön szemüveget kell vásárolni. Amennyiben gyakran váltogatnánk a kettőt, érdemes lehet távollátó és olvasószemüvegnek is használható progresszív vagy bifokális lencse mellett dönteni.
A vékonyított lencse nem csak esztétikusabb, de könnyebb is, mint a normál lencse, ezért három dioptria felett már mindenképpen ezt a típust ajánljuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink:

Szemről-Szemre Optika Gödöllő
Rólad szól, Neked készül!

Látásvizsgálat Gödöllőn! Keressen minket bizalommal, ha szemvizsgálatra van szüksége, vagy szemüvegkészítésen gondolkozik. Szakértő csapatunk akár gyerek szemüvegkészítéssel is foglalkozik Gödöllő központjában!

Elérhetőség

A vállalkozás létrehozását és fejlesztését a „Vállalkozó Start” program keretében az OFA Nonprofit Kft. támogatta. A támogatás forrását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosította