Látásvizsgálat Gödöllőn

A megfelelő szemüveg megtalálásának elengedhetetlen eszköze, a látásvizsgálat Gödöllő városában üzletünkben heti két napon elérhető. Az esetleges látásproblémák kiszűrése, illetve a szembetegségek időben való felismerése érdekében a látásvizsgálat rendszeresen, életkortól függően egy-két évente ajánlott.

Shape

Hogyan történik a látásvizsgálat?

A látásvizsgálat Gödöllőn az optometrista szakemberrel folytatott beszélgetéssel, a vizsgált személy jelenlegi szemüvegének, esetleges (szem)panaszainak, családi kórtörténetének, életmódjának és foglalkozásának felmérésével kezdődik.

Menete

A teljesen fájdalommentes computeres vizsgálat (refrakto-keratométeres vizsgálat) által becsült dioptria vagy a különböző dioptria-kombinációk pontos mértékének finomrahangolása próbakerettel és lencsesorral, továbbá a közelre nézés vizsgálatával történik.

A látásvizsgálat eredménye

A látásvizsgálat eredménye és az optometrista szakemberünk véleménye alapján adunk ajánlatot a lencse kiválasztására, majd ezt követően kerül sor a szemüvegkeret kiválasztására. A megfelelő látáskorrekciót biztosító szemüveg az eredmények alapján teljes biztonsággal elkészülhet. Amennyiben valamilyen betegség gyanúja áll fenn, gödöllői optikánknál minden esetben további orvosi kivizsgálást javasolunk.
Shape

Gyakran ismételt kérdések

A látásvizsgálat az éleslátást ellenőrző vizsgálat. A kor előrehaladtával szemünk rugalmassága csökken, ezért szükség van az éleslátást biztosító korrekcióra. Amennyiben ezt halogatjuk, további tünetek pl. fejfájás, homályos látás, fáradtság fogják felhívni figyelmünket a szükségességére.
Igen. A szembetegségek a korai stádiumban gyakran nem járnak együtt fizikai tünetekkel, de a korai felismerés és kezelés nagyban csökkenti a látáskárosodás, illetve a látásvesztés kockázatát. A vizsgálat során felismerhetők olyan kezdődő szembetegségek mint pl. szürkehályog, makuladegeneráció. Ezért optometrista szakembereink javaslatot adnak, amennyiben szükségesnek látják a további szakorvosi vizsgálatot.
Azoknak a felnőtteknek, akiknél nem fordultak elő szembetegségek a családban, és nem állnak fenn további kockázati tényezők, a látásvizsgálat legalább kétévente, idősebbek esetén évente ajánlott.
Hathónapos, hároméves korban és iskolakezdés előtt, ezután pedig évente ajánlott ellenőrizni a látást. Mivel a gyermekeknek nincs összehasonlítási alapjuk a látással kapcsolatban, illetve nem tudnak visszajelzést adni, ha rosszul látnak, ezért a korai és rendszeres szűrés kiemelten fontos.
A szemlencse természetes öregedése során fakóbbá válnak a színek, és a lencse magjának keménnyé válása miatt 40 éves kor felett csökken a szem alkalmazkodó képessége is. A tünetek közé tartozik, hogy megnő az olvasáshoz szükséges távolság, erősebb fényre van szükség hozzá, vagy rövidebb ideig képes a szem fókuszálni. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki, a rendszeres vizsgálattal a szemek állapota pontosan meghatározható.

Abban az esetben minél hamarabb jelentkezzünk be látásvizsgálatra, ha azt tapasztaljuk, hogy nehezen tudjuk elolvasni a táblák szövegét, vagy gyakran hunyorítunk, főleg, ha sokat vezetünk autót. Továbbá érdemes tudni, hogy a fejfájás vagy a rossz közérzet mögött valamilyen látással kapcsolatos probléma is állhat.

Ha a pupilla szürkülésének bármilyen jelét, vagy azt látjuk, hogy a gyermek sokat dörzsöli a szemét, mellényúl a tárgyaknak vagy nem ismeri fel őket, kancsalít, fejfájásra panaszkodik, esetleg úgy fordítja a fejét, hogy az egyik szemével lásson, akkor azonnali szakorvosi vizsgálatra  van szükség.

A gyerekszemüveg gödöllői optikánkban a tiszta látást biztosító módon, tökéletes pontossággal kerül beállításra, de a keret kiválasztása során érdemes előtérbe helyezni a kényelmi és biztonsági szempontokat. A szemüveg közepét a pupillák közepéhez kell igazítani. A keretnek stabilan, csúszás nélkül kell az orrnyergen elhelyezkednie, és nem szabad, hogy a szemöldöknél magasabban vagy az arc vonalánál szélesebb legyen. Anyagát tekintve fontos, hogy ellenálló, törésálló és könnyű legyen a gyermekek szabad mozgásának biztosítása érdekében. Az új szemüveg vásárlása során legyünk türelmesek, hiszen a gyermekek számára gyakran több idő szükséges ahhoz, hogy megszokják a szemüvegviselést.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink:

Szemről-Szemre Optika Gödöllő
Rólad szól, Neked készül!

Látásvizsgálat Gödöllőn! Keressen minket bizalommal, ha szemvizsgálatra van szüksége, vagy szemüvegkészítésen gondolkozik. Szakértő csapatunk akár gyerek szemüvegkészítéssel is foglalkozik Gödöllő központjában!

Elérhetőség

A vállalkozás létrehozását és fejlesztését a „Vállalkozó Start” program keretében az OFA Nonprofit Kft. támogatta. A támogatás forrását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosította